Класична колекція чорного чаю

ЯК ПРАВИЛЬНО ЗАВАРЮВАТИ ЧАЙ?

Для заварки краще всього використовувати м’яку очищену воду.

Як заварювати чорний чай

Закип’ятити воду. При цьому достатньо, щоб вода тільки-тільки закипіла. Засипати чайний лист в розігрітий і обполоснутий окропом фарфоровий, фаянсовий, а ще краще керамічний чайник з розрахунку 1 чайна ложка на чашку окропу.

Настоювати 5-7 хвилин, щільно накривши чайник кришкою і прикривши зверху серветкою, яка пропускає пар, але затримує ефірні масла, що додають чаю аромат.

Як правильно заварювати зелений чай

Перед заваркою всю чайну посуд слід обполоснути окропом. Кількість чаю для заварки визначається індивідуально, в середньому для зеленого чаю — одна чайна ложка на 150 — 200 мл. води. Зелений чай заварюється не кип’ятком, а гарячою водою 80 — 85 °С.

Перший раз зелений чай настоюють 2-3 хвилини і повністю розливають по чашках. Важливо, щоб заварений чай не залишався в чайнику, інакше він буде гіркуватим на смак.

При наступних заварках час заварювання поступово збільшується на 30-40 секунд. Зелений чай може витримувати від трьох до п’яти заварок, які щоразу здивують Вас новими відтінками смаку та аромату.Оцінити смак чаю можна, якщо повільно і неквапливо, насолоджуючись кожним ковтком, пити його з фаянсових або фарфорових чашок протягом 30 хвилин після заварювання.

Пам’ятайте: свіжий чай подібний до бальзаму.

ЧАЙ «CHELTON» — смак гарного настрою!